*Afbeedingen zijn puur indicatief.  

DE NIEUWE FIAT 500 «LA PRIMA»: HET GEZICHT VAN MORGEN

Alle charme van een cabrio met een waanzinnig zicht op de hemel: je kan de nieuwe Fiat 500 «la Prima» nu in cabrio versie bestellen.  

DE NIEUWE FIAT 500 “LA PRIMA” BERLINA

Klaar voor een opwindende toekomst.

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" Berlina is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren, geïnspireerd op de natuur. Kies uw favoriete configuratie en bestel deze nu bij uw Fiat-verdeler.

OVERVIEW

 

Ontworpen voor het nieuwe decennium

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" is gebouwd op een volledig nieuw platform dat is ontworpen voor het nieuwe decennium. Het garandeert een bereik, tot maar liefst 320 km*. Via Fastnet kan je de 500e binnen 5 minuten herladen, om de gemiddelde dagelijkse behoefte van ongeveer 50 km bereik te hebben. Bovendien zal de Sherpa rij modus je helpen je bestemming te bereiken door het optimaliseren van het energie verbruik van de auto. Daarnaast zal de Wallbox, die standaard wordt meegeleverd op de “la Prima” uitvoering , je in staat stellen om thuis comfortabel op te kunnen laden.

*gebaseerd op WLTP testmethode.

 

Een nieuw niveau van een compacte auto

De eerste compacte auto die u een niveau 2 van autonoom rijden biedt. De nieuwe Fiat 500 "la Prima" heeft alle functionaliteiten om u het rijden nog makkelijker te maken. De nieuwe Fiat 500 "la Prima" is in staat om zelf te versnellen, te remmen, je op de rijstrook te houden en je snelheid aan te passen die op de verkeersborden te zien zijn. Daarnaast is deze uitvoering voorzien van een zogenaamde 360° Drone view, waarmee je optimaal zicht rondom de auto hebt. Inparkeren is nog nooit zo makkelijk geweest.

 

Verander de wereld met schoonheid

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" is breeder en langer dan de huidige Fiat 500. Van binnen is de auto voorzien van het nieuwe 10,25" infotainmentsysteem. Natuurlijk wordt dit een verlengstuk van je smartphone, dankzij de ultrasnelle Bluetooth-koppeling en het draadloze oplaaddock.

ELEKTRISCHE EIGENSCHAPPEN

Gemaakt voor de stad

De autonomie dekt je dagelijkse woon-werkverkeer in de stad: naar het werk, naar de sportschool en terug naar huis dankzij een bereik tot 320 km*. Dankzij de standaard 85kW Fast Charge kan je de nieuwe Fiat 500 "la Prima" snel opladen in 5 minuten voor een bereik van 50 kilomenter. Om je actieradius te optimaliseren kan je kiezen voor de Sherpa-modus: een intelligente rijconfiguratie die zorgt voor energie besparing en je dus helpt je bestemming te bereiken.

*gebaseerd op WLTP testmethode.

 

Bereidingsmodus

De bereikbaarheidsmodus omvat de One Pedal Drive-ervaring. De bestuurder kan alleen het rechterpedaal gebruiken om te accelereren en te vertragen, waardoor hij onder bepaalde omstandigheden volledig tot stilstand komt.

 

Gemakkelijk thuis op te laden

Dankzij de Plug & Play technologie kunt u met de exclusieve Easy Wallbox met de Mode 3 kabel uw eigen oplaadstation thuis creëren, tot 2,3kW.

TECHNOLOGIE

Fiat co-driver

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" is de eerste compacte auto die autonoom rijden op niveau 2 biedt. Dankzij de Fiat CO-Driver leest de auto de maximumsnelheid en adviseert je welke snelheid je moet aanhouden. Zodra je de snelheid en afstand hebt ingesteld, behoudt het systeem de afstand tot je voorganger (bij meer dan 30 km/u). Daarnaast stopt de auto automatisch als dit vereist is.

 

Eenvoudiger parkeren

Bij het manoeuvreren met lage snelheid, loopt je niet langer het risico om per ongeluk iets te raken. Dankzij de 360° Drone View parkeersensoren zal elk obstakel rond het voertuig detecteren en de bestuurder waarschuwen over de nabijheid van objecten. Bovendien zal de achteruitrijcamera een beeld in hoge resolutie weergeven van alles wat zich achter je bevindt, helder en scherp.

 

Geavanceerde hulpsystemen

Om aanrijding te voorkomen of te beperken, zelfs met voetgangers of fietsers, zal de nieuwe Fiat 500 "la Prima" automatisch remmen in geval van nood (tot 130 km/u).
Bovendien kan de auto dankzij het Attention Assist-systeem de eerste tekenen van vermoeidheid van de bestuurder detecteren. Door zijdelingse bewegingen van het voertuig te volgen en de bestuurder te adviseren een pauze in te lassen. Op het dashboard worden visuele en akoestische waarschuwingssignalen geactiveerd.
In het geval van een ernstig ongeval waarbij de airbags worden geactiveerd, wordt een automatische noodoproep rechtstreeks doorgestuurd naar het Europese alarmnummer 112.

CONNECTIVITEIT

Het nieuwe Infotainmentsysteem van de nieuwe Fiat 500 "la Prima" is ontworpen om een ervaring te bieden die vergelijkbaar is met die van een smartphone: 10,25" HD-scherm met touch screen en een ultrasnelle verbinding met smartphone biedt de mogelijkheid om de schermlayout aan te passen zodat de meest gebruikte items zichtbaar blijven. Daarnaast is het systeem voorzien van een geïntegreerde Tom Tom-navigatie met spraakherkenning. Tevens is de nieuwe Fiat 500 "la Prima" voorzien van een 7" TFT-display die alle informatie over het rijden met de auto weergeeft.

 

Draadloos Apple Carplay

Koppel je iPhone via Apple CarPlay draadloos aan op het nieuwe Uconnect™-systeem met 10,25" display en je kunt het gebruiken met zowel Siri voice control als met een touch-screen.

*CarPlay, iPhone en Siri zijn handelsmerken die zijn geregistreerd door Apple inc.

 

Android Auto™

De nieuwe Fiat 500 «la Prima» ondersteunt ook Android Auto

 

Jouw 500 op jouw smartphone

De nieuwe Fiat 500 "la Prima" bevat een complete en geavanceerde set van connectiviteitsfuncties, dankzij de gloednieuwe mobiele applicatie. Met de "Fiat" app kunt u uw auto altijd en overal beheren.

DESIGN

Sinds 1957 toonaangevend

 

De eerste generatie van 500 bood de mensen mobiliteit en vrijheid. De tweede generatie maakte van een compacte auto iets cools. De derde zal streven naar een hoger doel.

 

Exterieur

Een natuurlijk palet: drie nieuwe kleuren geïnspireerd op de tinten uit de natuur: Oceaangroen, Hemelsblauw en Mineraalgrijs.

De erfenis van een icoon: het dolce vita openlucht gevoel in de eerste elektrische cabrio met vier zitplaatsen en de splinternieuwe Fiat Monogram-softtop als een eerbetoon aan de 120-jarige geschiedenis van het merk. In de gloednieuwe berline kan je dankzij zijn panoramisch glazen dak genieten van al het moois in de wereld tijdens elke rit!

Spotlicht op de toekomst: de volledige LED verlichting geeft u een duidelijker en veiliger zicht op de weg met een vernieuwde maar altijd herkenbare 500-look

Van het verleden naar de toekomst: de LED-knipperlichten zijn geïnspireerd op de essentiële stijl van de Fiat 500 van '57. Een historisch detail dat een eerbetoon is aan dezelfde filosofie die ons gisteren inspireerde en ons naar de toekomst leidt.

 

Interieur

Ervaar een nieuwe ruimte: groter, langer en comfortabeler. Jouw spullen zullen meer ruimte hebben dan ooit tevoren. De nieuwe Fiat 500 "la Prima" heeft nieuwe opbergvakken, waaronder een smartphone-houder en een inklapbare bekerhouder, om alles bij de hand te hebben.

De bekleding van de toekomst: het kunstlederen dashboard betekent een verandering op het gebied van auto-interieurontwerp in de richting van een duurzamere toekomst.

Een iconische handtekening: een speciaal logo gebaseerd op de klassieke 500-badge verrijkt het prachtige stuurwiel, dat een nieuwe vorm heeft gekregen in lijn met het tweespaaks Fiat 500 uit 1957.

Comfortabel op weg naar innovatie: de kunstlederen stoelen van de nieuwe Fiat 500 "la Prima" zijn volledig nieuw en voorzien van een Fiat-monogram. Natuurlijk zijn de stoelen optimaal verstelbaar zodat je altijd een comfortabele rijpositie hebt.

 

*Afbeedingen zijn puur indicatief.